Camping

Kampeerplaatsen

Bij onze kampeerplaatsen gaat het om ruimte, comfort en beleving. De kampeervelden van Recreatiepark de Bosrand Drenthe zijn ruim opgezet en bieden uitzicht over de landerijen, de dieren en uiteraard de prachtige bosrand. De uitstekende parkfaciliteiten, zoals verwarmd sanitair gebouw en de Drentse omgeving, zorgen voor een prettige afwisseling tussen ontspanning en sportieve en culturele activiteiten.

De boerderij

Het dierenleven is geïntegreerd met de camping. Kamperen op de boerderij is daarom een groot avontuur voor jong én oud. Iedereen mag helpen met het voeren en verzorgen van alle dieren die op de boerderij wonen, zoals de pony’s, alpaca’s, ezels, konijnen, geiten en de kippen. De kinderen kunnen over het erf rondcrossen op de skelters en gebruik maken van alle aanwezige speelfaciliteiten. Ook zijn er verschillende dierenactiviteiten te boeken voor nog meer beleving en plezier.

Boerderijdieren
Boerderijdieren
Boerderijdieren
Boerderijdieren

FarmCamps de Bosrand

FarmCamps is het alternatief voor grootschalige parken waar je een eigen tent, caravan of camper moet meebrengen. De glampingtenten bieden comfort, gastvrijheid en een vertrouwd gevoel waarbij het boerderijleven volledig centraal staat. Bij FarmCamps de Bosrand logeer je in één van de 14 luxe Safaritenten of de nog 6 luxere Lodgetenten. De gezellige Safaritenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben een eigen keuken en toilet. Douchen doe je in het moderne en verwarmde sanitair gebouw. En als je net dat beetje extra luxe wilt dan zit je helemaal goed in de Lodgetent met eigen badkamer. Boekingen voor een van de glampingtenten gaat via FarmCamps. 

Reserveer hier een van deze FarmCamps glampingtenten!

Ontbijtservice 

Met de ontbijtservice op de camping is het mogelijk om een rijk gevulde ontbijtmand te bestellen en wordt 's morgens naar jouw plek toegebracht. Uiteraard is het ook mogelijk om verse broodjes van de bakker te bestellen. 

Fietsen huren 

Het is bij ons mogelijk om een standaard, kinder- of een elektrische fiets te huren. Mocht je deze vooraf willen reserveren dan kan dat via het contactformulier. 

Omgeving

Recreatiepark de Bosrand Drenthe ligt op een unieke locatie in Drenthe, bij het Unesco Global Geopark de Hondsrug, direct aan de staatsbossen van Schoonloo. Het bestaat uit circa 5.000 hectare aaneengesloten natuurgebied, met gevarieerde bossen, onverwachte vennen en weidse heidevelden. Op loopafstand van het recreatiepark is een bosven met zandstranden en zeer helder zwemwater. Een prachtige plek om tijdens het bezoek even langs te gaan.

Mocht je iets van de omgeving willen zien, dan biedt Drenthe van alles. Vanaf je tent loop je zo het grote bos in voor een lekkere wandeling, speurtocht of om hout te sprokkelen voor het kampvuur. De Bosrand ligt vlakbij belangrijke en leuke plekken zoals: 

  • Zwembad Hunzedal 
  • Het Hunebedcentrum 
  • Wildlands Adventure Zoo
  • Boomkroonpad
  • Kabouterland
  • Attractiepark Drouwenerzand 
  • Plopsa Indoor Coevorden
  • Openlucht museum Ellert en Brammert
  • Herinneringscentrum Westerbork